Aránya fogyni


  • Védőszent a fogyásért
  • Éppen ezért számos divatdiéta feltalálója pl.

De vajon min alapul és pontosan mit jelent? Miért olyan fontos az étkezés?

Írta: Fábián Emese Ne a kalóriákat, hanem a makrókat számold, ha fogyni szeretnél. De mégis, mik azok a makrók, vagyis makronutriensek? A szokatlan elnevezés nagyon is jól aránya fogyni tápanyagokat takar: a szénhidrátot, a fehérjét és a zsírt. Ezek adják a makrók három nagy csoportját, és mindnek egytől egyig megvan a maga elengedhetetlen szerepe a fogyásban.

A fogyás kulcsa egyértelműen a negatív energiaegyensúly. Aránya fogyni fél kiló fogyáshoz aránya fogyni kell átlagban elérni.

aránya fogyni

Ez hetente kalóriát jelent. A diéta azért sokkal hatékonyabb, mint a testmozgás, mert könnyebben takaríthatunk meg vele kalóriát.

Lehet, hogy kiválasztják az éppen divatos diéták egyikét. Aztán fogynak vele 5, aránya fogyni 10 kilót, és mivel ekkora túlsúlynál ez a fogyásmennyiség még nem túl látványos, a fogyni vágyó pár hét kínlódás után elveszti a kedvét, és úgy dönt, abbahagyja.

Így hiába edzünk rendszeresen, az étkezéssel tönkretehetjük a mozgással elérendő eredményt. Célszerű a diétára helyezni a fókuszt, ha a fogyás a célunk.

fogyás kép fogyás haver

Csökkenthetjük testsúlyunkat mozgás nélkül az már más kérdés, hogy mennyire lesz tónusos az alakunkde megfelelő diéta nélkül, csupán edzéssel nem aránya fogyni. Miért fontos ennek ellenére a mozgás is? Természetesen mindez nem azt jelenti, hogy felejtsd el a futást vagy a köredzést, és élj csak salátán.

aránya fogyni női egészségügyi zsírégetők

Kétségtelen, hogy egyszerűbb kalóriával kevesebbet enni, mint egy edzéssel kalóriát elégetni. Azonban az izzasztó edzés és az egészséges diéta kombinációjával kell a legkevésbé drasztikus változtatásokat bevezetned az életviteledben.

aránya fogyni

Például könnyedén kalóriát megspórolhatsz, ha ebéd után nem fagyizol, kalóriát elégethetsz az edzőteremben egy óra alatt és még kalóriát elkönyvelhetsz, ha kihagyod este a kedvenc koktélod. A diéta és az edzés a legnyerőbb páros.

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

Fontos, hogy a mozgás alatt ne csak a kardiót érts, végezz erősítő aránya fogyni is. A mozgás segít a zsírt energiaként felhasználni, a legtöbb kalóriát pedig az izomszövet égeti. Ne feledd, hogy a szervezet hajlamos tiltakozni a fogyás ellen, amikor hosszabb távra megvonjuk tőle a kalóriákat, amely szinte mindenkinél stagnáláshoz vezet.

aránya fogyni bél fogyni

Az anyagcsere lelassul a fogyás során, amelyet célszerű mozgással felpörgetni, különösen aránya fogyni edzéssel. Összegzés: melyik a fontosabb?

Bár a fogyókúra gyorsabb eredményt hoz, aránya fogyni és tartós fogyás csak a diéta és az edzés aránya fogyni érhető el. Az étkezés fontosabb, mint a mozgás, de az edzés pörgeti fel a diéta során fellépő stagnálást, és hoz bombaformába.

aránya fogyni

Fotó: RF.