Dmba fogyás


Szabó Gyula tanszékvezető egyetemi tanár 2 A táplálkozás élettana N.

Újdonságok a hoxa.hu-n

A zsírszövetből származó hormonok 1. Leptin leptos sovány Perifériás és központi idegrendszeri hatása is van. A keringő leptinmennyisége arányos a zsírmennyiséggel Perifériás hatás: angiogenezis, immunfunkció regulálása thymopoiesis, Th 1 cytokinekserkentése Központi dmba fogyás hatás: A leptinátjut a vér-agy gáton és a hypothalamusbanleptin receptorhoz OB-Rb kapcsolódik.

Adiponectin Az energia homeostasistregulálja Fokozza az inzulin érzékenységet Dmba fogyás a TNF-α-függő adhéziós molekulák expresszióját Az adiponectinszintje növekszik fogyás esetén és csökken elhízáskor 3. Resistin A resistinszintje csökken fogyás esetén; elhízáskor fokozza dmba fogyás inzulin resistenciát és hozzájárul a dmba fogyás mellitus kialakulásához 5 6 II.

Pankreász hormonok 1.

További ajánlott fórumok:

Inzulin a leptinhezhasonlóan az energia háztartás hosszú távú szabályozója Az inzulin receptor mediált transzport segítségével jut be az agyba. Az inzulin érzékenység pedig a zsírraktáraktól és zsíreloszlástól függ. Az inzulin érzékenység csökkenése kapcsolatban van az elhízás dmba fogyás a diabetes mellitus kialakulásával 6 7 2.

dmba fogyás

Pankreász polypeptid pp Termeli: pankreász, colon és rectum A perifériás PP a circumventrikuláris dmba fogyás keresztül jut dmba fogyás a központi idegrendszerbe; Y 4 receptorhoz kapcsolódva csökkenti a hypothalamikus NPY, orexinmrnsexpressziót csökkenti a táplálék dmba fogyás és a testtömeget A központi idegrendszerbe adott PP ellentétes hatású mechanizmus:???

Amylin Csökkenti a táplálék felvételt, a gyomor ürülését a központi idegrendszerben levő receptorain dmba fogyás postrema, hypothalamus, limbikus rendszer keresztül 7 8 Dmba fogyás. A gyomor-és bélrendszer hormonjai 1. Ghrelin A központi idegrendszer mellett a GI proximálisrészén termelődik gyomor, a duodénum, ileum, cecum és colon Növeli a hgh, ACTH és prolactinszintet Az egyetlen keringő orexigén hormon.

Cholecystokinin CCK : a jóllakottsági szignál A duodénumban termelődik és gátolja a táplálék felvételt a n.

Turbó Diéta működése

Peptid YY PYY NPY homológ mindkét végén Tyr A Dmba fogyás a GI traktus disztálisrészében fordul elő: ileum, colon, és rectum területén L sejtek termelik Perifériás hatása: csökkenti a gyomor ürülését, a pankreász- és gyomornedv szekrécióját; fokozza a folyadék-és elektrolit felvételt az ileumban; csökkenti a táplálék felvételt és a testtömeget A keringő PYY a n. Oxyntomodulin A bél L sejtjei termelik, csökkenti a táplálékfelvételt Központi idegrendszeri hatása is van 5.

A táplálkozás hypothalamikusregulátorai Nucleusarcuatus nARC 1. Kor 2.

Táplálkozás fehérjék dinámiás hatása termogenezis 3. Testhőmérséklet 4.

jó ugrik a fogyáshoz

Éhezés, túltápláltság 5. Hormonális hatások 6.

Miért súlya áll a diéta Maggi

Pszichés, emocionális dmba fogyás 7. Cirkadián ritmus, alvás 8. Polygénes defektusok Az emberi genomban kb25 hely és több száz genetikai marker hozható kapcsolatba a kövérséggel Angiotenzinogén gén MT kövérség nőkben 2 generáció GABA gén UCP-1 gén a barna zsírszövetben 3.

zsírégetés 40 yard vonal fogyás kérdezd meg, hogyan

Veleszületett, genetikai eredetű kövérség Dmba fogyás Neuroendokrineredetű kövérség Hypothalamikus Trauma, tumor, gyulladás Hypothyreosis Kövér, myxödema, hideg intolerancia, alacsony vérnyomás Cushingszindróma Bölény nyak, acne, hypertenzió, striák, holdvilág arc Polycystás ovárium szindróma Irreguláris menses, hirzutizmus, inzulin rezisztencia Hyperpapthyreosis Elhízás növeli a PTH és a D vitamin szintet vagy vice versa 43 43 GH és szexuál szteroidok hiánya Enyhe testtömeg növekedés öregedés kapcsán A hypothalamus-hypophysis tengely zavara miatt nő a zsír mennyiség és csökken az izomtömeg sarcopenia GH csökken a korral GH pótlás és normális IGF-1 szint kevesebb zsír, több zsírmentes szövet Szteroid hormonszintek változása Kortizol szint fokozódik mindkét nemben Tesztoszteron csökken férfiakban Ösztrogén csökken nőkben 44 44 III.

Dmba fogyás mellékhatása miatt kialakuló kövérség Hosszú ideig tartó glükokortikoid kezelés Antiepileptikumok dmba fogyás, valproát Antidiabetesszerek inzulin, sulfonylurea Antipszichotikumok clozapin Antidepresszánsok MAO inhibitorok és triciklusos antidepresszánsok IV. Korai halál 3.

Táplálkozás kórélettana. Prof. Dr. Szabó Gyula tanszékvezető egyetemi tanár - PDF Ingyenes letöltés

Hyperinzulinaemia Inzulin rezisztencia, glükóz intolerancia és 2. Zsírmáj nem alkoholos steatosis, steatohepatitis, cirrhosischolecystitisés cholelithiasis 5. Hyperkoleszterinaemia, dyslipidemia, pancreatitis 6. Dmba fogyás Xm3 dmba fogyás húgysav a purinok lebontási terméke nephrolithiasis 7. Daganatos megbetegedések Endometrium, emlő, prosztata, és vastagbél 8. Női reprodukciós dmba fogyás zavarai Menstruációs ciklus zavarai, infertilitás, irreguláris ovuláció, PCOS 54 53 Emésztő, légzőrendszeri, cardivascularisbetegségek és diabetes mellitus miatti halálozás Halálozási ráta Testtömeg index Adapted from Bray GA.

Gray DS, Obesity, part 1: Pathogenesis. J Clin Epidemiol Szimbolikus gondolkodás hiánya, operatív gondolkodás dominanciája Kevés metakommunikáció, rövid tőmondatok, szemkontaktus hiánya ClintEastwoodszindróma Táplálkozási zavar: extrém ételpárosítás, túlzott fehérje fogyasztás, táplálék szoros xtreme zsírégető és kalóriaszámítások túlzott jelentőséget kapnak Szigorúedzési program 76 72 2.