Ezetimibe fogyás, Mit kell tudni a koleszterinszint-csökkentőkről? - kisrabamentitakarek.hu


Az Ezetimib-Teva szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

mzt karcsúsító bula

Ez annak érdekében szükséges, hogy májműködését ellenőrizze. Ha Önnek középsúlyos vagy súlyos májproblémái vannak, az Ezetimib-Teva szedése nem ajánlott.

ezetimibe fogyás

Az Ezetimib-Teva biztonságosságát és hatásosságát bizonyos koleszterincsökkentő gyógyszerekkel, a fibrátokkal való kombinációban nem vizsgálták. Gyermekek és serdülők Ne adja ezt a gyógyszert gyermekeknek vagy serdülőknek év közötthacsak a kezelőorvos úgy nem rendeli, mivel a biztonságosságra és hatásosságra vonatkozó adatok korlátozottak. Ne adja ezt a gyógyszert 6 éven aluli gyermekeknek, mert nem áll rendelkezésre információ ezetimibe fogyás a korcsoportban. Egyéb gyógyszerek és az Ezetimib-Teva Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy ezetimibe fogyás szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

EZETIMIB-TEVA 10 mg tabletta

Különösen fontos, hogy tájékoztassa kezelőorvosát, ha az alábbi hatóanyago ezetimibe fogyás t tartalmazó gyógyszerek bármelyikét szedi: - ciklosporin transzplantáción átesett betegek esetében gyakran alkalmazzák - véralvadásgátló hatóanyagú gyógyszerek, pl. Terhesség, szoptatás és termékenység Ezetimibe fogyás szedje az Ezetimib-Teva-t sztatinnal együtt, ha Ön terhes, teherbe kíván esni, vagy úgy gondolja, hogy terhes lehet.

Ha Ön teherbe esik, mialatt az Ezetimib-Teva-t egy sztatinnal együtt szedi, azonnal függessze fel ezetimibe fogyás gyógyszer szedését és tájékoztassa kezelőorvosát.

fiatal jeezy fogyás

Az Ezetimib-Teva sztatin nélküli szedéséről terhesség alatt nincs tapasztalat. Kérje ki kezelőorvosa tanácsát, mielőtt Ezetimib-Teva-t szed terhessége alatt.

  • Mit kell tudni a koleszterinszint-csökkentőkről? - kisrabamentitakarek.hu
  • Szendi Gábor: Ideje újraértékelni a koleszterin teóriát?
  • Fizikai fogyás
  • Férfi lefogy
  • Karcsúsító műtét

Ne szedjen Ezetimib-Teva-t sztatinnal együtt, ha szoptat, mivel nem ismert, hogy ezek a gyógyszerek kiválasztódnak-e az anyatejjel. Ha Ön szoptat, az Ezetimib-Teva-t sztatin nélkül ezetimibe fogyás szedheti.

Mit kell tudni a koleszterinszint-csökkentőkről?

Kérje ki kezelőorvosa tanácsát. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és ezetimibe fogyás gépek kezeléséhez szükséges képességekre Nem várható, hogy az Ezetimib-Teva szedése befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

Azonban számításba kell venni, hogy néhány ember szédülhet, miután beveszi az Ezetimib-Teva-t.

Link a beteg a hozzátartozóm oldalra Mit kell tudni a koleszterinszint-csökkentőkről?

Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy ezetimibe fogyás cukrokra érzékeny, keresse fel kezelőorvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert. Hogyan kell szedni az Ezetimib-Teva-t?

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.

Ezetimibe Explained: Uses and Side Effects.

Folytassa egyéb koleszterincsökkentő gyógyszereinek szedését, hacsak a kezelőorvosa azt nem tanácsolja, hogy hagyja ezetimibe fogyás. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

A készítmény ajánlott adagja egy Ezetimib-Teva 10 mg tabletta naponta egyszer szájon át szedve.

Az Ezetimibe Sandoz tabletta szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. Tájékoztassa kezelőorvosát egészségügyi problémáiról, beleértve bármilyen allergiát is. Ez a májműködés ellenőrzéséhez szükséges.

Az Ezetimib-Teva a nap bármely szakában bevehető. Szedheti étkezés közben, vagy attól függetlenül is. Ha kezelőorvosa az Ezetimib-Teva-t valamely sztatinnal együtt írta fel, akkor mindkét gyógyszert beveheti ugyanabban az időpontban.

EZETIMIBE SANDOZ 10 mg tabletta

Ebben az esetben olvassa el az adott sztatinhoz kapott betegtájékoztatóban lévő adagolási útmutatót is. Ha kezelőorvosa az Ezetimib-Teva-t egy másik, kolesztiramin nevű ezetimibe fogyás tartalmazó koleszterincsökkentő gyógyszerrel vagy valamely egyéb epesavkötő gyantát tartalmazó gyógyszerrel együtt írta fel, az Ezetimib-Teva-t az epesavkötő gyanta szedése előtt legalább 2 órával vagy azt követően 4 órával később szedje.

Ha az előírtnál több Ezetimib-Teva-t vett be Forduljon ezetimibe fogyás vagy gyógyszerészéhez. Ha elfelejtette bevenni az Ezetimib-Teva-t Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására, egyszerűen folytassa a gyógyszer szedését a következő napon esedékes előírt adag szokásos időben történő bevételével.

Ha idő előtt abbahagyja az Ezetimib-Teva szedését Beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, mert a koleszterinszintje ezetimibe fogyás megemelkedhet.

1. Milyen típusú gyógyszer az Ezetimib Adamed és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Lehetséges mellékhatások Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Azonnal forduljon kezelőorvosához vagy keresse fel a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát, ha a következő tünetek bármelyikét észleli: - megmagyarázhatatlan izomfájdalmat, ezetimibe fogyás vagy izomgyengeséget észlel.

Ez azért fontos, mert ritkán előfordulhatnak izomproblémák, beleértve a vesekárosodást okozó izomlebomlást, amelyek súlyosak lehetnek és lehetségesen életveszélyes helyzetet idézhetnek elő. Ha a gyógyszert önmagában alkalmazták, a következő mellékhatásokat jelentették: Gyakori ből legfeljebb 1 beteget érinthet : - hasi fájdalom; hasmenés; gyomor- és bélgázképződés; - fáradtság érzése.

Nem gyakori ból ezetimibe fogyás 1 beteget érinthet : - bizonyos máj- és izomfunkciós laboratóriumi értékek máj transzaminázok, izomenzim CK növekedése; - köhögés.